Как да изберете годежен пръстен

Glavna stranica PRYSTEN new small

Три лесни стъпки при избора на годежен пръстен

Ще се спрем и на трите поотделно, за да Ви помогнем във взимането на решение. Това е избор, който може да бъде и доста приятен!

Изберете камък

Камъкът е може би най-важното и най-скъпото в годежния пръстен. По традиция той трябва да е диамант . Има широко разпространено схващане, че стойността на годежния пръстен трябва да е колкото тримесечния доход на годеника. Независимо дали ще се съобразите с това , все пак всичко опира до бюджет и Вашата работа тук е да изберете най-добрият камък за определената от Вас сума. Може да разчитате на нашата помощ и нашият опит при този ви избор.

 Както най-вероятно знаете, стойността на диаманта се определя не само от размера му , а от съвкупността от неговите характеристики – тегло (карат), чистота, цвят, форма, срез и др.
 Сертификатът за диаманта е изключително важен и задължителен при по-големите и скъпи камъни. Добре е да знаете, че има различни сертификати, издавани от различните лаборатории за оценка на диаманти. Това с какъв сертификат е придружен диаманта се отразява и на неговата цена- например, документ от GIA или AGS оскъпява камъка, тъй като това са лаборатории с висока репутация и изключително високи критерии при оценките си.

Изберете модел

Моделът на годежния пръстен не е чак толкова труден за избиране – все пак тук нещата са въпрос на вкус, при това Вашия и този на половинката Ви. Добре би било предварително да сте разбрали какъв тип модели тя смята за красиви и какви пръстени тя не харесва. Например – има жени които не харесват пръстени с много издадени нагоре камъни , тъй като им закачат в ежедневието. Разбира се изненадата е много важна, но няма да е добре да й подарите пръстен , който тя да не харесва. За това използвайте непринудени ситуации в ежедневието, разглеждайки бижутерски витрини или списания , за да разберете вкусовете и желанията й.
Разгледайте нашите предложения за годежни пръстени! Те са специално селектирани за този повод и са съобразени с последните модни тенденции. Моделите разработихме специално за скъпоценни камъни. По-особеното тук е солидната основа на пръстена, която има за цел да го направи по-стабилен. Освен това касичките ,държащи камъка са конструирани така, че да позволяват монтирането на различни по размер камъни. Това ни позволява да ви предложим пръстена, който сте харесали с различни по размер, а от там и цена камъни, като по този начин го съобразим с бюджета ви. Може да ги поръчате както от бяло, така и от жълто злато. Има и вариант да ни изпратите снимка на желания от Вас модел и ние да ви го изработим.

Премерете размера за пръстена

 Размерът на годежния пръстен е третата важна стъпка в процеса . Разбира се ако не го уцелите търпи корекция, но първо това ще Ви причини неудобство да идвате отново до нас и второ искаме да избегнем неудобството на ситуацията ,при която подарявате пръстен и той не става на пръста на любимата Ви. За това ще Ви дадем няколко съвета как да вземете верния размер без да разваляте изненадата.
 Измислете някакъв различен повод и влезте в коя да е бижутерия, включително при нас. Там ще Ви установят размера без проблем;
 – Намерете пръстен , който й е по размер и ни го донесете, по него ние ще установим размера;
 – Ако не можете да ни го донесете, премерете с шублер или линийка вътрешния му размер в мм. Внимавайте – много често старите пръстени са изкривени в някаква форма или овал, което изкривява резултата. Трябва да Ви предупредим, това е малко по-неточен метод , но върши работа.
 – Можете вие да пробвате на вас нейния пръстен и да запомните до къде и до колко Ви става, след което при нас ще мерите нашите мерки ,докато намерите халката, която Ви става по същия начин;
 – Още една идея – с лентичка около пръста й. Лентичката трябва да е неразтегаема. Имайте предвид , диаметъра на пръста на кокълчето обикновено е по-голям от този на вътрешната част на пръста, където стои халката. Трябва да вземете и двата, тъй като ако пръстена не мине през кокълчето , няма как да влезе на пръста. Използвайте този метод в краен случай, ако всички по-горе описани не стават.
Надяваме се да ви бяхме полезни, успех!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest